Вести

ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЋИЋЕВЦА

Свечаном седницом Скупштине општине Ћићевац финализује се обележавање Дана општине. На свечаном делу седнице проглашен је Почасни грађанин општине Ћићевац и уручена су признања заслужним појединцима и установама.

Једногласном одлуком одборника Скупштине Ћићевца, за Почасног грађанина проглашен је председник Републике Србије Александар Вучић. У образложењу, између осталог, стоји да је дао несебичан допринос развоју Ћићевца у протеклом периоду.

Специјална Захвалница заслужено, по мишљењу свих одборника, припала је министарки привреде Анђелки Атанасковић.

Иначе, у 20 сати на централном тргу у Ћићевцу као свечани део обележавања Дана општине наступају чланови више културно уметничких друштава.

Претходног дана, такође у склопу обележавања Дана општине, потписан је уговор о реализацији пројекта изградње игралишта у Плочнику. Вредност радова у Плочнику је 3,7 милиона динара. Општина Ћићевац је учествовала са 500.000, док је ресорно министарство уложило 3,2 милиона динара.

Председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић том приликом је најавила да ће у више месних заједница на територији општине бити изграђени терени за малишане и игралишта у школама. У наредном периоду биће реконструисано игралиште у Ћићевцу, у Сталаћу ће се градити Хала. Средства за реализацију наведених пројеката биће обезбеђена делом из општинског и републичког буџета.