Вести

НАКОН УСПЕШНО ЗАВРШЕНИХ РАДОВА НА МАГИСТРАЛНОМ ЦЕВОВОДУ ПУШТЕНА ВОДА КА ОПШТИНИ ЋИЋЕВАЦ

Након три дана интензивних радова на измештању и превезивању магистралног цевовода Крушевац – Ћићевац, на потезу Макрешане - Мрзеница – Бошњане, корисници општине Ћићевац добили су воду.
Да подсетимо, у склопу радова на изградњи аутопута Појате – Прељина (Моравског коридора) поменути радови на измештању и превезивању магистралног цевовода Крушевац – Ћићевац започети су у петак 30.07., а успешно окончани у недељу поподне 01.08.2021. године, када је и пуштена вода ка општини Ћићевац. Радове је изводио извођач радова Бехтел- Енка са подизвођачима, док је ЈКП „Водовод – Крушевац“ вршио надзор при извођењу радова.
Због извођења радова у наведеном временском интервалу корисницима општине Ћићевац била је обустављена испорука воде преко постојећег система водоснабдевања. За време планског искучења ЈКП „Водовод – Крушевац“ је путем стационарних и покретних цистерни вршио водоснабдевање за кориснике на територији општине Ћићевац.
У крушевачком Заводу за јавно здравље кажу да су анализе у току, да се први прелиминарни резултати очекују у четвртак ( 5.август), те да би до краја ове недеље, уколико три узастопна узорка буду и микробиолошки и хемијски исправна, требало да се потврди исправност воде за пиће.
До тада, корисници општине Ћићевац, као и у претходна три дана, водом за пиће снабдеваће се из цистерни.
Стационарне цистерне налазе се на следећим локацијама:
– Појате – центар, код Дома,
– Ћићевац – код импрегнације,
– Горња Лучина – код Дома,
– Доња Лучина – код кафане „Славица“,
– Сталаћ – код железничке станице,
– Сталаћ – код Месне заједнице,
– Град Сталаћ – код Дома,
– Мрзеница – код Основне школе.
Покретна цистерна са пијаћом водом лоцирана је у центру Ћићевца на тргу.