Вести

Министар Мартиновић у посети Ћићевцу

Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић посетио је данас новоотворено Јединствено управно место у Ћићевцу, у које је ресорно министарство уложило више од 6,7 милиона динара.

Мартиновић је у разговору са председницом Општине Мирјаном Кркић навео да је Министарство ове године издвојило 88 милиона динара за отварање још 13 нових јединствених управних места.

Тренутно функционише 37 јединствених управних места, док је планирано да до краја године буде отворено још њих 18, подвукао је министар и нагласио да је велики успех то што се показало да грађани брже остварују права у оним местима који имају ЈУМ-ове.

Истовремено, он је оценио да је потребно да се на територији Ћићевца реализује бар једна инвестиција, јер постоји радна зона и велики потенцијал у кадровима.

Министарство државне управе и локалне самоуправе је и раније помагало општини кроз различите пројекте, навео је Мартиновић и нагласио да ће наставити са политиком пружања помоћи.

Он je обишао и две парцеле у насељима Појате и Сталаћ, на којима ће бити изграђена два дечја игралишта уз помоћ Министарства, које је за те сврхе издвојило 7,5 милиона динара.

Уговор о додели средстава из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе са општинама и градовима потписан је у фебруару, а Министарство је определило 490 милиона динара за најразличитије, углавном инфраструктурне пројекте за локалне самоуправе широм Србије.

Извор вести srbija.gov.rs