Вести

Интервију са Аном Пешић, народном посланицом

Народна посланица Српске напредне странке из Ћићевца, Ана Пешић, у интервју за лист Победа истакла је значај рада председника Александра Вучића за Србију. Додала је да морамо и даље наставити да радимо како бисмо од наше државе а и општине створили модерно место за живот. У Ћићевцу смо се дуго борили са остацима бившег режима. Није било лако, јер смо у опоравак наше општине желели да уђемо када и сви у Србији. Радили смо поштено и до својих бирача стизали на тежи начин. То нам само говори да смо били на правом путу и да смо у сваком случају бољи од оних које смо заменили на власти. Интервју народне посланице Ане Пешић преносимо у целости:

У Скупштину Републике Србије улазите као посланик Српске напредне странке. Где је Ваше место у посланичкој групи и како сарађујете са колегама и колегиницама?
СНС је једина политичка странка, која је преко Академије младих лидера показала да у странци жели нову енергију, младе, образоване људе који својим радом и залагањем могу странку да учине бољом и јачом. Захваљујући председнику Александру Вучићу, његовој подршци и идеји, велики број младих људи је данас у Народној Скупштини РС . Поносна сам на своје младе колеге, то су сјајни и образовани људи, остварени на професионалном, неки и на породичном пољу. Упркос чињеници, да поједини медији покушавају да умање наш квалитет, ми свакодневно показујемо грађанима Србије да смо посвећени, да имамо шта да кажемо и да смо спремни да се боримо за бољу и лепшу Србију. Старије колеге нам својим искуством и саветима пружају огромну подршку, усмеравају и указују на могуће грешке. И ово је заиста важно и то је још један, наш заједнички успех.
Родна равноправност је важна за будућност Србије, и одлуком да се на свим листама нађе 40 процената жена, показали смо да желимо веће учешће жена и њихов јачи утицај у политичком животу Србије. Споменућу да у Расинском округу, од 6 општина 5 воде жене, и то је заиста за похвалу и добар пример родне равноправности.

Колико Вам сусрети са грађанима, Вашим бирачима, омогућава тренутни посао и да ли то све презентујете у Скупштини?
Kонтакт са грађанима је најважнији, и настојим да када нисам у Парламенту, посветим се разговору и проблемима који муче моје суграђане. Доступна сам увек за њихове предлоге и примедбе, и то сам себи поставила као приоритет. Грађани имају велико поверење у политику и рад председника Александра Вучића, а ми смо ту да решавањем онога што их највише мучи на локалу, оправдамо указано поверење. Ја сам одборница у Скупштини општине Ћићевац и председница Савета за родну равноправност општине Ћићевац, и захвална сам свом ОО СНС који ми је указао поверење да учествујем и у раду локалне Скупштине.

У којим сте одборима и да ли тај рад представља одређено искуство више?
Активан сам члан одбора за европске интеграције. Рад одбора се заснива на разматрању планова, програма, извештаја о поступку стабилизације и придруживања Европској унији. Знамо колико је овај процес важан за Србију, и у децембру, прошле године се извештај Европске комисије о приступању Србије ЕУ први пут нашао на пленарној седници Народне Скупштине Србије и посланици су могли да расправљају о њему. На самом одбору можете ближе да се упознате са темом, директно дапоставите питање министрима или представницима институција, да са колегама размените мишљења или да дискутујете, што вам даје могућност дас ваше само обраћање на седницама Скупштине буде боље и квалитетније.

Како оцењујете сарадњу са локалном самоуправом и својим колегиницама посланицама из Расинског округа?
ОО СНС у Ћићевцу је скуп младих и образованих људи, који су се пре неких 10 година скупили случајно, због истих идеја и временом израсли у једну велику породицу. У годинама иза нас, док смо били опозиција, показали смо јединство, поверење и лојалност. Они су моја велика подршка, а ја са друге стране се трудим да их представљам на најбољи начин и покажем колико је велика жеља И колико смо спремни да Ћићевац учинимо бољим местом за живот. Председница општине Ћићевац, др Мирјана Kркић нас је научила да се кључ успеха заснива на искрености, поштовању, испуњавању обавеза, верној заштити и несебичном раду. Успели смо да се чује наш глас у Парламенту, али и да остваримо конекције са Министарствима, што је од немерљивог значаја за нашу општину. Kрушевац је био и остао наш највећи пријатељ и подршка, сада су то и колеге потврдиле. Заиста се трудимо да заједнички покажемо и представимо грађане Расинског округа и њихове проблеме. Изгледамо и функционишемо као тим, и ја сам јако поносна на одличној сарадњи са њима. Др Драгана Баришић , својим искуством помаже и излази у сусрет, и показује колико је заправо битна таква врста подршке.