Вести

МАРТИНОВИЋ: НЕЋЕМО ДА ДОЗВОЛИМО НЕМИРЕ У СРБИЈИ

Функционер СНС Александар Мартиновић најавио је данас да ће против лидера неколико опозиционих листи бити поднете кривичне пријаве због “покушаја манипулације изборним процесом”.

Он је прецизирао да ће кривичне пријаве бити поднете против лидера ДС, ДСС Двери и покрета Доста је било.

Функционер СНС Александар Мартиновић најавио је данас да ће против лидера неколико опозиционих листи бити поднете кривичне пријаве због "покушаја манипулације изборним процесом".

Према његовим речима, пријаве ће бити поднете због манипулисања изборним процесом, незапамћеног притиска на РИК и покушаја да се на силу уђе у парламент.

"Незабележено је да председник једне политичке опције која је учествовала на изборима са галерије посматра седницу РИК, на шта није имао право, али му је из политичке куртоазије то омогућено, и да након саопштавања резултата почне да вређа најпогрднијим речима председника РИК и директора Републичког завода за статистику", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је, на ванредној прес конференцији, подсетио да закон налаже освајање пет одсто гласова да би странка ушла у парламент.

"То да је цензус пет посто, то није измислио ни Вучић, ни Ђурђевић, нити било ко из СНС. То је дефиниција и појам о избору народних посланика и у закону", рекао је Мартиновић и запитао ко је крив коалциији ДСС - Двери због тога што су, према до сада обрађеном изборном материјалу, на 4,99 процената.

Према његовим речима, пријаве ће бити поднете због манипулисања изборним процесом, незапамћеног притиска на РИК и покушаја да се на силу уђе у парламент.

Он је такође додао да опозиција има проблем да дефинише и схвати појам демократије за коју се, како он тврди, она и бори.

– Ви данас имате људе који кажу да су демократе, а желе да буду на власти са само 6 осто на изборима. То није демократија. Размишљање да уколико не добијете жељени резултат, морају да падну главе. Ви онда имате озбиљан проблем да схватите појам демократије – објашњава он.

Он је додао да ће СНС покушати да формира власт на Врачару која је боља од претходне.

– Не желим да улазим у детаље и ко ће са ким да улази у коалицију. СНС ће покушати да на општини Врачар створи власт која је боља од оне коју је некада формирала ДС. Ако неко други успе да формира коалицију, свака му част али сам сигуран да то није могуће – додао је он.